21 milionë njerëz në shtëpi për 157 raste në Kinë

Publikuar më: 1/9/2022, ora 13:24
KR KINE COVIDI frame 1809 1280x720

21 milionë njerëz në shtëpi për 157 raste në Kinë

Publikuar më: 1/9/2022, ora 13:24

Alarmi për Covid në Kinë nuk ndalet. Metropoli i Chengdu, kryeqyteti i Sichuan, ka vendosur të mbyllë më shumë se 21 milionë banorët e tij për të përmirësuar një shpërthim të Covid-19.

Është qyteti i dytë më i madh që i nënshtrohet masës pasi 26 milionë banorët e Shangait u detyruan të qëndrojnë brenda në prill dhe deri në maj.

Lëvizja është një kambanë e re alarmi për stabilitetin e ekonomisë, nën presion për shkak të “tolerancës zero” të Covid të përkrahur nga Presidenti Xi Jinping.

Vendimi erdhi pasi zyrtarët e qytetit raportuan 157 raste të reja me Covid. Situata e pandemisë po përkeqësohet gjithashtu edhe në Shenzhen dhe Guangzhou.