Ballkani i Hapur, të gjitha marrëveshjet që u firmosën në Samitin e Beogradit

Publikuar më: 2/9/2022, ora 13:48
WhatsApp Image 2022 09 02 at 11.48.07

Ballkani i Hapur, të gjitha marrëveshjet që u firmosën në Samitin e Beogradit

Publikuar më: 2/9/2022, ora 13:48

Në samitin e Beogradit të zhvilluar në kuadër të Ballkanit të Hapur, u nënshkruan disa marrëveshje të rëndësishme bashkëpunimi.

Në Samitin ku morën pjesë Shqipëria, Serbia, Maqedonia e Veriut, por edhe Mali i Zi dhe Bosnjë-Hercegovina, si dhe me pjesëmarrjen me statusin e të ftuarit të Turqisë dhe Hungarisë, – u nënshkruan disa marrëveshje të rëndësishme bashkëpunimi mes vendeve themeluese të Nismës, Shqipërisë, Serbisë dhe Maqedonisë së Veriut:

-Marrëveshja për sigurinë ushqimore midis Republikës së Serbisë, Republikës së Shqipërisë dhe Republikës së Maqedonisë së Veriut. (Marrëveshja u nënshkrua nga ministrat e bujqësisë së vendeve përkatëse)

-Memorandumi i Mirëkuptimit në fushën e kinematografisë dhe aktiviteteve audiovizive në Ballkanin Perëndimor. (Marrëveshja u nënshkruan nga ministrat e kulturës së vendeve respektive)

-Marrëveshje për bashkëpunimin në fushën e minierave dhe Energjisë. (Marrëveshja u nënshkrua nga Ministrat e Infrastrukturës dhe Energjisë së Shqipërisë dhe Serbisë)

-Plani ndër operativ në fushën e emergjencave civile mes Republikës së Serbisë, Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Republikës së Shqipërisë. (Marrëveshja u nënshkrua ndërmjet zëvendësministrit dhe kreut të Departamentit të Emergjencave, Serbi, zëvendësdrejtorit të emergjencave civile të Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Drejtorit të Agjencisë Kombëtare të Emergjencave Civile të Shqipërisë).