Terrorizmi në Francë, kërcënim në rritje, Prokurori: Nuk përjashtojmë sulmet

Publikuar më: 2/9/2022, ora 09:27
france terrorizmi 1280x720

Terrorizmi në Francë, kërcënim në rritje, Prokurori: Nuk përjashtojmë sulmet

Publikuar më: 2/9/2022, ora 09:27

Prokurori kombëtar francez kundër terrorizmit Jean-Francois Ricard, nuk përjashton një sulm të ri në vend.

“Dhjetë vjet më parë ndoshta nuk do ta kisha thënë këtë”, shpjegoi ai, duke theksuar se kërcënimi terrorist po rritet.

“Për dy vjet ne kemi parë se si Shteti Islamik rindërton disa xhepa”.

Më pas, prokurori nënvizoi vështirësitë që lidhen me riintegrimin e personave të dënuar tashmë për terrorizëm.

“Jemi përballë një terrorizmi ideologjik” dhe prandaj do të ishte “naive” të besohej se këta njerëz “braktisin ideologjinë e tyre”.