Sondazh: Çfarë ju pengon për t'u ushqyer shëndetshëm?
  • Çmimet e larta 89%
  • Mungesa e kohës 0%
  • Mungesë motivimi 11%
  • Lodhja fizike 0%

Alarm i sigurisë në Tik Tok: Të dhënat personale dhe PayPal në rrjet

Nga A2 CNN
6 Shtator 2022, 20:44 | Teknologji
Alarm i sigurisë në Tik Tok: Të dhënat personale dhe PayPal

Probleme të mëdha sigurie janë shfaqur në Tik Tok. Të dhënat personale të disa përdoruesve kanë përfunduar në rrjet; nga informacioni mbi llogaritë e PayPal deri te statistikat e llojeve të ndryshme. Studiuesit nga grupi “BeeHive CyberSecurity” po hetojnë të metat e mundshme në sistemin e nënshkruar nga një grup që e quan veten "Against The West".

Grupi i hakerëve dyshohet se kishte akses në një strukturë për ruajtjen e të dhënave të përdoruesve të Tik Tok dhe WeChat. Të njëjtët hakerë më pas informuan “BeeHive CyberSecurity” për sulmin e tyre kibernetik.

"Informacioni që ata na dërguan do të ishte i vështirë për t'u falsifikuar. Për momentin, ata ende po eksportojnë të dhëna, kështu që nuk është e mundur të thuhet se sa kanë qenë në gjendje të gjejnë", thanë studiuesit.

Tik Tok e mohon këtë me kthimin e një përgjigjeje. "Stafi i sigurisë nuk gjeti asnjë defekt në sistem. Zbulimi i të dhënave nuk lidhet me një defekt në Tik Tok." Një zëdhënës i platformës kineze siguron kështu përdoruesit e saj. Sipas kompanisë, pas historisë fshihen "palë të treta që nuk kanë lidhje me rrjetin social".

A2 CNN Livestream

Ditari nga Denisa Pasholli