U zgjodh kryeministre, Liz Truss prezanton prioritetet e qeverisë së saj

Publikuar më: 6/9/2022, ora 18:33
5cded5be 790b 4219 bc75 dc015ec1d309

U zgjodh kryeministre, Liz Truss prezanton prioritetet e qeverisë së saj

Publikuar më: 6/9/2022, ora 18:33

Menjëherë pasi mori mandatin nga Mbretëresha për formimin e qeverisë së re, Liz Truss mbajti fjalimin e saj të parë nga Downing St, ku prezantoi dhe prioritetet e kabinetit të saj.

Pasi falënderoi paraardhësin e saj, Boris Johnson për punën e shkëlqyer në drejtimin e vendit, gjatë krizave të mëdha siç ajo i quajti të pandemisë, luftës në Ukrainë apo dhe Brexit, Liz Truss deklaroi se në fokus të punës së saj do të jetë ekonomia, energjia dhe shëndetësia.

Truss fajësoi presidentin rus Vladimir Putin për krizën energjetike globale dhe u angazhua se do të bëjë të pamundurën për të transformuar më tej Britaninë.

“Do të ndërmarrim të gjitha hapat e duhur për transformimin e vendit. Kemi në plan të përballemi me krizën energjetike që po na kërcënon dhe që është shkaktura nga Vladimir Putin”, tha mes të tjerash kryeministrja e re.