Elbasan, 2 mijë kërkesa më pak për arsimin e lartë

Publikuar më: 7/9/2022, ora 15:34

Elbasan, 2 mijë kërkesa më pak për arsimin e lartë

Publikuar më: 7/9/2022, ora 15:34

Universiteti i Elbasanit, “Aleksandër Xhuvani”, për të disatin vit radhazi vijon të regjistrojë numër më të vogël aplikimesh krahasuar me një vit më parë.

Në degë të veçanta, siç janë ato të mjekësisë, ka një fluks aplikimesh. Shihet një interesim gjithnjë e në rritje i të rinjve që duan të ndjekin në mënyrë të veçantë infermierinë.

Ndër degët më pak të preferuara vijojnë të mbeten ato të mësuesisë, edhe pse këtë vit është ulur mesatarja për aplikuesit nga 7,5 në 6,5, sërish vihet re një interesim i ulët, dhe kryesisht në degët histori, gjuhë gjermane, gjuhë shqipe-gjuhë rome, italisht dhe punonjës social.