Jo vetëm rruga më e shpejtë apo pa pagesë, nga sot Google Maps do të tregojë rrugët ekologjike

Publikuar më: 7/9/2022, ora 21:49
google 1280x720

Jo vetëm rruga më e shpejtë apo pa pagesë, nga sot Google Maps do të tregojë rrugët ekologjike

Publikuar më: 7/9/2022, ora 21:49

Google ka përditësuar Maps, duke filluar nga sot. Kështu nga 7 shtatori, në 40 vende evropiane, është e mundur të zgjidhet një rrugë e optimizuar për të reduktuar konsumin e karburantit në mënyrë që të përmbajë emetimet e dioksidit të karbonit. Tani, përveç shfaqjes së rrugës më të shpejtë ose pa pagesë, Google Maps do të tregojë gjithashtu më efikasin nga pikëpamja e konsumit të karburantit, nëse nuk është edhe më e shpejta. Sipas një raporti të Statista të vitit 2022, transporti rrugor është burimi kryesor i emetimeve të dioksidit të karbonit në Evropë.

“Ju mund të shihni kursimet relative të karburantit dhe diferencën kohore midis dy rrugëve dhe zgjidhni atë që ju përshtatet më shumë. Dëshironi gjithmonë të zgjidhni rrugën më të shpejtë, pavarësisht nga gjithçka? Nuk ka problem: thjesht rregulloni preferencat në Cilësimet “shpjegon Rubén Lozano-Aguilera, Menaxher i Lartë i Produkteve Google Maps, në prezantimin e risisë.

Rruga miqësore me mjedisin në Maps ka një ndikim në mbarë botën. Që nga fillimi i tij në Shtetet e Bashkuara, Kanada dhe Gjermani, Google Maps vlerëson se tashmë ka ndihmuar në kursimin e më shumë se gjysmë milioni tonë emetimeve të dioksidit të karbonit, ekuivalente me heqjen e 100,000 makinave nga rruga.

Rruga e konsumit më të ulët të karburantit do të ndryshojë në varësi të llojit të motorit të automjetit. Për këtë arsye, në javët në vijim, Google do të vërë në dispozicion një opsion që u mundëson shoferëve që përdorin rrugë miqësore me mjedisin në Evropë të zgjedhin llojin e motorit (benzinë ​​ose gaz, naftë, automjet hibrid ose elektrik) dhe të gjejnë rrugën më të mirë dhe më shumë vlerësime të sakta të efikasitetit të karburantit ose energjisë.

Kjo teknologji është bërë e mundur falë të dhënave nga Laboratori Kombëtar i Departamentit të Energjisë për Energjinë e Rinovueshme (NREL) dhe të dhënave nga Agjencia Evropiane e Mjedisit.