“Lutemi për Ukrainën martire”, Papa Françesku bën thirrje për ndaljen e “luftës botërore”

Publikuar më: 7/9/2022, ora 16:10
SINK PAPA LUFTA BOTERORE frame 88 1280x720

“Lutemi për Ukrainën martire”, Papa Françesku bën thirrje për ndaljen e “luftës botërore”

Publikuar më: 7/9/2022, ora 16:10

Papa Françesku bëri apel për ndalimin e asaj që e konsideroi “një luftë botërore”. Ai kërkoi një lutje për Ukrainën martire dhe bëri thirrje për ndërtimin e paqes dhe projekteve të harmonisë e pajtimit në mbarë globin.

“Nuk po e harroj Ukrainën martire. Përballë të gjithë skenarëve të luftës së kohës sonë, u kërkoj të gjithëve të jenë ndërtues të paqes dhe të luten që mendimet dhe projektet e harmonisë dhe pajtimit të përhapen në të gjithë botën. Sot po jetojmë një Luftë Botërore, le të ndalojmë ju lutem. Virgjëreshës Mari ia besojmë viktimat e çdo lufte, veçanërisht popullatës së dashur ukrainase. Ju bekoj nga zemra.”