Reforma Territoriale, A2 CNN zbulon propozimin e grupit parlamentar demokrat: 6 rajone dhe 92 bashki

Publikuar më: 8/9/2022, ora 22:51
alibeaj 1280x720

Reforma Territoriale, A2 CNN zbulon propozimin e grupit parlamentar demokrat: 6 rajone dhe 92 bashki

Publikuar më: 8/9/2022, ora 22:51

Burime për A2 CNN bëjnë me dije se Grupi Parlamentar i Partisë Demokratike propozon rigrupimin në 6 Rajone, që përmbledhin Rajonin Tiranë-Durrës; Rajoni Shkodër-Lezhë; Rajonin Kukës-Dibër; Rajonin Gjirokastër-Berat; Rajonin Fier-Vlorë dhe Rajonin Elbasan-Korçë. Pra, 92 bashki dhe 6 rajone.

Pas mbledhjes së zhvilluar në Kuvend për konsultimin e Reformës Territoriale u vendos që në draftpropozim e PD-së, afati i fundit për ta dorëzuar është 30 shtatori.

Propozimet e Partisë Demokratike për bashkitë që duhet të shtohen:

Bashkia Sukth; Bashkia Fushë-Krujë; Bashkia Farkë; Bashkia Ndroq

Bashkia e Paskuqani i bashkohet Bashkisë Tiranë dhe Zallherri i bashkohet Bashkisë Kamëz.

Bashkia Maqellar, Kastriot dhe Lurë në qarkun Dibër

Bashkia Shpirag në qarkun Berat

Bashkia Dukagjin dhe Velipojë në Qarkun Shkodër

Bashkia Shpat dhe Bashkia Bardashesh në qarkun Elbasan

Bashkitë Milot, Orosh, Zadrimë dhe Bregu i Matës në qarkun Lezhë

Bashkitë Levan, Dushk, Ardenicë dhe Fratër në qarkun Fier

Bashkitë Shishtavec dhe Bicaj në qarkun Kukës

Bashkitë Leskovik, Voskopoj, Drenovë, Pojani dhe Stravë në qarkun Korçë

Bashkitë Orikum, Ksamil, Novosel dhe Kote në qarkun Vlorë

Burime nga mbledhja e deputetëve bëjnë me dije se “është lënë ende e hapur mundësia që deputetët të bëjnë sërish propozime ndaj edhe drafti përfundimtar pritet javën që vjen”.