Rusia kritikon Shqipërinë në OKB

Publikuar më: 8/9/2022, ora 10:50

Rusia kritikon Shqipërinë në OKB

Publikuar më: 8/9/2022, ora 10:50

Këshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkuara diskutoi për luftën në Ukrainë. Në seancën e thirrur nga Shqipëria dhe Shtetet e Bashkuara pati debate të forta me Uashingtonin që akuzoi ushtrinë e Moskës për krime lufte dhe deportime me forcë. Ambasadorja Linda Thomas Greenfield, tha se ka informata se anëtarët e administratës së Vladimir Putin, po mbikëqyrin të ashtuquajturat operacione të filtrimit të popullatës në Ukrainë.

“Vlerësime nga një sërë burimesh, përfshirë qeverinë ruse, konfirmojnë se autoritetet e Rusisë kanë marrë në pyetje, ndaluar dhe deportuar me forcë nga 900 mijë deri në 1,6 milionë shtetas të Ukrainës nga shtëpitë e tyre për në Rusi. Shpesh për në rajonet e izoluara në Lindjen e largët”, tha ambasadorja Thomas-Greenfield.

“Mbledhja e sotme që erdhi me kërkesë të Shteteve të Bashkuara dhe Shqipërisë, ka çdo shans që të arrijë një nivel të ri në fushatën e dezinformimit të lëshuar nga Ukraina dhe mbështetësit e saj perëndimor kundër vendit tonë. Taktika e Perëndimit, me të cilën po zhvillon një luftë hibride në Ukrainë deri në ukrainasin e fundit kundër Rusisë, është shumë e qartë se po bën gjithçka të mundur për të shpërbërë Federatën Ruse dhe ndaluar operacionin tonë special ushtarak. Metodat e pista të Perëndimit janë shumë të njohura për ne”, tha ambasadori rus, Vassily Nebenzia.

Shefja e çështjeve politike e Kombeve të Bashkuara, Rosemary DiCarlo, i konsideroi akuzat e zhvendosjeve me forcë dhe ato të filtrimit të ukrainasve tepër të rënda dhe kërkoi hetimin e tyre. Gjithashtu, vuri në dukje bilancin e rëndë të luftës në Ukrainë, duke bërë me dije se që prej 24 shkurtit janë konfirmuar mbi 5700 civilë të vrarë, përfshirë 372 fëmijë.