5 gjëra që duhet të bëni dhe 3 jo, gjatë hënës së plotë

Publikuar më: 9/9/2022, ora 21:26
hena 1 1280x720

5 gjëra që duhet të bëni dhe 3 jo, gjatë hënës së plotë

Publikuar më: 9/9/2022, ora 21:26

Përdorni energjinë e hënës së plotë për të arritur qëllimet tuaja, por kini kujdes që të mos merrni vendime të nxituara.

Hëna e plotë është një fenomen që jo vetëm që është i bukur të vëzhgosh me kokën lart, por ka një ndikim të madh edhe në shëndetin tonë, në ritmet tona biologjike dhe në disponimin tonë.

Hëna dhe ciklet e saj ndikojnë si në natyrë ashtu edhe tek ne qeniet njerëzore. Për të përfituar sa më shumë nga energjia dhe ndikimi i hënës, është mirë të njihni fazat e saj.

Në aspektin astrologjik, fazat e hënës fillojnë me hënën e re dhe përfundojnë me hënën e plotë, që do të thotë se fundi i ciklit hënor është një kohë kur farat e qëllimit që keni mbjellë fillojnë të lulëzojnë.

Është pothuajse sikur universi të na thotë të ndalojmë, ose të paktën të ngadalësojmë, për disa ditë për të pyetur veten, për të bërë një bilanc të rrugës që po ndjekim dhe për të korrigjuar kursin nëse është e nevojshme.

Një mënyrë e thjeshtë për të përfituar nga kjo ngjarje astrologjike është të përfshini ritualet e hënës së plotë në rutinën tuaj të përditshme.

Mund të tingëllojë pak e çuditshme, por duke qenë se hëna e plotë është sinonim i fundit, këto rituale janë një mënyrë vërtet e shkëlqyer për të vlerësuar rrugën tuaj të jetës dhe për të rimbushur nivelet tuaja të energjisë.

Nëse jeni të interesuar janë disa këshilla për gjërat që duhet dhe nuk duhet të bëni nën hënën e plotë.

Hëna e plotë: 5 gjëra për të bërë

1. Pastroni hapësirën tuaj fizike dhe mendore

Hëna e plotë tenton të shënojë një grumbullim të madh energjie, si të lehta ashtu edhe të errëta.

Kjo është koha e përsosur për të pastruar hapësirën tuaj, trupin dhe mendjen tuaj. Hiqni dhe lini energjinë e grumbulluar këto javë.

Me pak fjalë, jetoni sipas mantrës “lëshojeni gjithçka që nuk ju përket”, qoftë edhe për një ditë.

2. Përkushtojuni meditimit

Hëna e plotë shpesh shihet si një fillim i ri, por është një perceptim i gabuar. Hëna e plotë në fakt tregon fundin e një faze. Kjo është arsyeja pse është koha e përkryer për një introspeksion dhe vetëvlerësim.

Nëse nuk keni bërë kurrë më parë meditim, kjo është koha më e mirë për të filluar. Nga ana tjetër, nëse e praktikoni rregullisht, do të zbuloni se meditimi gjatë hënës së plotë është një përvojë më intensive, efektive dhe më e kënaqshme.

3. Lëre atë që nuk të bën të ndihesh mirë

Hëna e plotë është koha e përsosur për të hequr dorë nga çdo gjë që nuk është në përputhje me veten tuaj të brendshme. Ndonjëherë nuk e kuptojmë se çfarë nuk funksionon për ne derisa të na hiqet ose të krijohet një situatë që na detyron t’i shohim gjërat ndryshe. Ato realizime, gjatë hënës së plotë, na tregojnë se për çfarë ia vlen të luftojmë. Të gjitha të tjerat le të shkojnë.

4. Zbuloni gjërat që duhet të bëni

A keni një listë detyrash për të plotësuar? Tani është koha e përkryer për ta rishikuar atë dhe për të kontrolluar përparimin tuaj. A jeni më afër arritjes së qëllimeve tuaja sesa disa javë më parë? Nëse po, vazhdo kështu! Nëse jo, pyesni veten pse. Jini proaktiv dhe krijoni një plan për të arritur atje.

Ju gjithashtu mund të vini re se disa nga këto synime nuk janë më aq të rëndësishme sa më parë. Kjo është normale. Në këtë rast nuk ka kohë më të mirë për t’i lënë ata të shkojnë ose për të ndryshuar gjërat siç e shihni të arsyeshme.

Mos u kapni pas personit që keni qenë kur keni shkruar për herë të parë këtë listë të detyrave: pranoni veten ashtu siç jeni tani.

5. Pushoni

Ka shumë energji në ajër gjatë hënës së plotë. Pra, një mënyrë tjetër e shkëlqyer është të pushoni!

Hëna e plotë do të thotë të vëzhgosh atë që na rrethon, situatat, rrethanat, njerëzit dhe emocionet. Të gjitha këto janë gjëra të vështira për t’u bërë kur jeni të zënë me punë.

Ndonjëherë, në fakt, ne me të vërtetë thjesht duhet të relaksohemi për të parë dhe kuptuar atë që universi po përpiqet të na thotë.

Hëna e plotë: 3 gjëra që nuk duhen bërë

1. Filloni diçka të re

Me kaq shumë energji që pulson nga hëna e plotë, ne mund të tundohemi të fillojmë menjëherë diçka të re. Fakti është se ne jemi më emocionalë në këtë pikë në fazën e hënës, kështu që fillimi i diçkaje të re mund të mos jetë gjëja e duhur për të bërë.

Merrni pak kohë për të menduar dhe planifikuar. Prisni që hëna e re të fillojë diçka të re.

2. Të reagoni më shumë seç duhet ndaj situatave

Kjo periudhë e bën gjithçka që po përjetoni shumë më intensive, ndonjëherë, duke pasur parasysh ngarkesën e madhe të energjisë në ajër, njerëzit priren të çmenden për gjëra të vogla.

Pra, përpiquni të shmangni reagimin e tepruar ndaj situatave.

3. Të merrni vendime të nxituara

Kushëriri i reagimit të tepruar, vendimmarrësi i pamatur, bie keq gjatë hënës së plotë. Në këtë periudhë merren shumë vendime emocionale.

Kështu që lërini vetes disa ditë përpara se të merrni vendime të rëndësishme, veçanërisht ato që nuk mund t’i ndryshoni.