“Zot mbroje Mbretin”, për herë të parë në kishë pas 70-vjetësh

Publikuar më: 11/9/2022, ora 16:31
GOD SAVE THE KING frame 61 1280x720

“Zot mbroje Mbretin”, për herë të parë në kishë pas 70-vjetësh

Publikuar më: 11/9/2022, ora 16:31

Fjalët “God Save the King” – Zot mbroje Mbretin – u kënduan për herë të parë në 70 vjet nga miliona njerëz që ndiqnin shërbimet e kishës në Mbretërinë e Bashkuar të dielën, pas pranimit të mbretit Charles III si monarku i ri i vendit.

Për shtatë dekadat që sundoi Mbretëresha Elizabeth II, himni kombëtar i Britanisë ishte “God Save the Qëeen”, Zot Mbroje Mbretëreshën”.

Në një prej kishave të Londrës, një fotografi e mbretëreshës u pa gjatë shërbimit, teksa kori dhe vizitorët kënduan himnin për Mbretin e ri.