Pezullohen dy nënkomisarë në Elbasan, nuk kanë zbatuar procedurat për ndalimin e një të kërkuari

Publikuar më: 12/9/2022, ora 20:53
policia elbasan

Pezullohen dy nënkomisarë në Elbasan, nuk kanë zbatuar procedurat për ndalimin e një të kërkuari

Publikuar më: 12/9/2022, ora 20:53

Agjencia e Mbikëqyrjes Policore ka pezulluar nga detyra shefin e Seksionit të Trafiqeve të Paligjshme dhe Narkotikëve në DVP Elbasan dhe një specialiste në këtë seksion.

Ata dyshohet se nuk kanë zbatuar procedurat standarde për ndalimin e një shtetasi në kërkim policor.

“Drejtoria Rajonale e AMP Elbasan ka ekzekutuar vendimin penal dhënë nga Gjykata e Shkallës së Parë Elbasan, datë 11.09.2022, për caktimin e masës së sigurimit personal me karakter ndalues “Pezullim i ushtrimit të një detyre a shërbimi publik” në ngarkim të punonjësve të policisë:

– Nënkomisar U.SH, 37 vjeç, me detyrë Shef i Seksionit të Trafiqeve të Paligjshme dhe Narkotikëve në DVP Elbasan;

– Nënkomisare S.K., 45 vjeçe, me detyrë Specialiste pranë Seksionit të Trafiqeve të Paligjshme dhe Narkotikëve në DVP Elbasan.

Ata janë pezulluar në kuadër të procedimit penal nr.1200, viti 2022, të Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Elbasan, i ndjekur nga AMP Elbasan nën drejtimin e kësaj Prokurorie. Dyshohet se në shpërdorim të detyrës, këta punonjës policie nuk kanë zbatuar procedurat standarde për ndalimin e një shtetasi në kërkim policor”, njofton Agjencia e Mbikëqyrjes Policore.