Viti i ri shkollor, opozita: Problem mbetet buxheti i ulët dhe mungesa e kushteve

Publikuar më: 12/9/2022, ora 16:25

Viti i ri shkollor, opozita: Problem mbetet buxheti i ulët dhe mungesa e kushteve

Publikuar më: 12/9/2022, ora 16:25

Në nisjen e vitit të ri të shkollor, kryetarja e komisionit të Edukimit, Flutura Açka, zhvilloi një konferencë për mediat ku renditi disa prej problematikave kryesore me te cilat, sipas saj, po përballet sistemi arsimor.

Duke folur për mungesë kushtesh, Partia Demokratike përmes zëdhënëses Floriana Garo bëri thirrje për protesta masive.

Partia e Lirisë zgjodhi që t’i bashkohej banorëve të Kamzës që protestuan për mos hapjen e shkollës Ibrahim Basha. Deputetja e Erisa Xhixho nënvizoi se niveli i ulët arsimor është një prej arsyeve përse shqiptarët largohen nga vendi.

Xhixho theksoi se arsimi duket të kthehet në prioritet kombëtar.