Aksionarët e Twitter miratojnë marrëveshjen prej 44 miliardë dollarësh me Elon Musk

Publikuar më: 14/9/2022, ora 07:55
twitter 1280x720

Aksionarët e Twitter miratojnë marrëveshjen prej 44 miliardë dollarësh me Elon Musk

Publikuar më: 14/9/2022, ora 07:55

Aksionarët e Twitter kanë votuar për të miratuar një marrëveshje me Elon Musk për të blerë kompaninë për 44 miliardë dollarë. Vendimi u mor në një konferencë të shkurtër me investitorët nga selia e kompanisë në San Francisko.

Kjo do të thotë se Twitter tani do të përpiqet të detyrojë Elon Musk të blejë kompaninë në gjykata.

Takimi pasoi dëshminë shpërthyese të ish-shefit të sigurimit të Tëitter, Peiter Zatko, përpara Senatit të SHBA.

Në prill, Twitter ra dakord t’ia shesë kompaninë personit më të pasur në botë, Elon Musk.

Megjithatë, marrëveshja u përkeqësua pasi Musk pretendoi se ai ishte mashtruar nga Tëitter në lidhje me numrin e llogarive të spam dhe bot në platformë.

Ai tha se nuk dëshironte të blinte më kompaninë në maj, por Twitter argumenton se Musk nuk mund të tërhiqet nga marrëveshja.

Twitter aktualisht vlerësohet në 32 miliardë dollarë, dukshëm më poshtë ofertës prej 44 miliardë dollarësh nga zoti Musk.

Votimi i sotëm mund të kishte shënuar fundin e ndjekjes ligjore të Twitter-it, por aksionerët tani i kanë dhënë kompanisë dritën jeshile për të ndjekur Musk në gjykatë.

Të dy do të takohen përpara një gjykate shtetërore të Delaware në tetor. Gjatë seancës, një gjyqtar do të vendosë nëse Musk duhet të blejë apo jo kompaninë.

Pak përpara vendimit të aksionerit, informatori i Twitter, Pieter Zatko ishte në Uashington duke dëshmuar para Komisionit Gjyqësor të Senatit për të metat e supozuara të sigurisë.

Ish-shefi i sigurisë së firmës u tha ligjvënësve amerikanë se Twitter ishte “një dekadë prapa” standardeve të sigurisë. Twitter thotë se Zatko u pushua nga puna dhe se pretendimet janë të pasakta.

Zatko ka mbështetur më parë pretendimin e Elon Musk se platforma ka më shumë llogari të padëshiruara dhe të rreme sesa ka pranuar.