Rusët tërhiqen, Zelensky mbërrin në Izyum dhe premton: Banorë të Krimesë, po vijmë!

Publikuar më: 14/9/2022, ora 14:26
220914 zelenskyy mb 1204 36c305 1080x720

Rusët tërhiqen, Zelensky mbërrin në Izyum dhe premton: Banorë të Krimesë, po vijmë!

Publikuar më: 14/9/2022, ora 14:26

Qyteti i Iziym ishte një nga pikat më të rëndësishme të rimarra nga forcat ukrainase, duke përfituar nga tërheqja e trupave ruse.

Sot në qytetin që para luftës kishte 45 mijë banorë, erdhi edhe presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky, shenjë që situata edhe në rrethinat e tij është e qetë dhe në kontroll total të Kievit.

“Pak ditë më parë, kur donim të shihnim ngjyrën blu, drejtoheshim drejt qiellit, sot shohim kudo flamurin e Ukrainës. Flamuri verdheblu valëvitet në Iziumin e çliruar”, ishin fjalët e presidentit, që në fjalimin e tij përpara trupave dhe përfaqësues të popullsisë lokale, shkoi edhe më tej: “Banorëve të Krimesë i them, po vijmë!”.

Forcat ukrainase kanë fituar pothuajse 10 mijë kilometra katrorë në pak më shumë se një javë, në verilindje të Ukrainës, duke përfituar nga një hapësirë e lënë të pakontrolluar nga forcat ruse, por veçanërisht nga armatimet perëndimore që kanë ekuilibruar deficitin fillestar.