7 këshilla për të gjetur punë

Publikuar më: 15/9/2022, ora 12:19
puna 1280x720

7 këshilla për të gjetur punë

Publikuar më: 15/9/2022, ora 12:19

Gjetja e punës nuk është një argëtim, por kërkon këmbëngulje, ide të qarta dhe shumë vullnet të mirë.

Megjithatë, kur e gjeni veten para portave të botës së punës, shpesh nuk keni ide të qarta se çfarë të bëni dhe si të filloni të kërkoni punën tuaj të parë ose ato që vijnë menjëherë pas.

Kërkimi i një pune përveç të tjerash mund të rezultojë të jetë një përvojë trajnimi që ju mëson të bëni një intervistë në mënyrën e duhur dhe të zhvilloni aftësi gjithnjë e më të reja, të dobishme për t’u shfrytëzuar edhe për të ardhmen.

Në të vërtetë, portali numër një në botë për punëkërkuesit dhe ofertat, ka përpiluar një listë me këshilla të dobishme për ata që i afrohen kësaj bote për herë të parë apo më shumë, në mënyrë që të përballen me një intervistë me qetësi dhe të lënë përshtypje të mirë edhe për ata me pak përvojë.

Përqendrohuni në aftësitë

Përvojat e jetës, pasionet, hobi gjithashtu kanë rëndësi, të mos kesh punuar kurrë më parë nuk do të thotë të jesh i përjashtuar apriori. Gjëja e rëndësishme është të jeni në gjendje të përmirësoni aftësitë tuaja “hard e soft” dhe t’i bëni rekrutuesit të kuptojnë se si këto mund të bëjnë ndryshim. Bindja e të punësuarve se ata po investojnë kohën dhe paratë e tyre në kandidatin e duhur është një prioritet.

Rrjeti është i rëndësishëm

Të kërkosh këshilla, të dëgjosh të tjerët, të flasësh me ata që tashmë janë futur në botën e punës është një mënyrë për të mbledhur sa më shumë informacion dhe për të pasuruar bagazhin e përvojave, duke zbuluar mundësi të papritura.

Përsosni kërkimin tuaj

Gjetja e një pune në përputhje me pritshmëritë tuaja do të thotë gjithashtu të dini se si ta kërkoni atë mirë. Pra, kushtojini vëmendje fjalëve të përzgjedhura për kërkimin. Ato duhet të përputhen me ato të përdorura në reklamën dhe përshkrimein e punës.

Një CV për çdo aplikim

Një CV e personalizuar e përshtatur për pozicionin për të cilin po aplikoni mund t’u tregojë shumë rekrutuesve, duke u dëshmuar të jetë një lëvizje fituese. Nuk është e nevojshme të jesh krijues ose të përdorësh elementë grafikë për t’i mahnitur, e rëndësishme është të jesh në gjendje të nxjerrësh në pah përvojat dhe aftësitë e tua dhe ta bësh atë në një mënyrë sintetike, të rrjedhshme dhe të qetë për të lexuar.

Shkoni i përgatitur

Një intervistë nuk mund të improvizohet. Gjëja e parë që duhet të bëni është të grumbulloni detaje, informacion mbi kompaninë dhe vlerat e saj, për pozicionin për të cilin po aplikoni dhe nëse është e mundur, për rekrutuesit që do të takoni.

E dyta është të përgatitësh paraprakisht përgjigjet e pyetjeve më të zakonshme gjatë një interviste pune: pse zgjodhët pikërisht atë kompani ose pse mendoni se jeni “kandidati ideal” për një pozicion specifik.

E treta është të dish të prezantosh veten në mënyrë profesionale, duke gjetur një lidhje konkrete midis përvojave dhe përgjegjësive të parashikuara nga pozicioni për të cilin po aplikon. Studimi dhe analiza e thelluar do të ndihmojnë gjithashtu për të shpjeguar më mirë se si të jeni një vlerë e shtuar për kompaninë.

Jo frikës dhe hapësirë ​​për kuriozitet

Bërja e pyetjeve, kërkimi i komenteve dhe informacioni mbi hapat e ardhshëm tregon interesin e kandidatëve për kompaninë dhe pozicionin për rekrutuesit. Nga ana tjetër, ai i ndihmon kandidatët të kuptojnë nëse oferta është në përputhje me pritjet e tyre dhe nëse vlerat e tyre plotësojnë ato të kompanisë.

Mos harroni follow-up

Përgatitja e një e-maili falënderimi për t’u dërguar veçmas për të gjithë njerëzit e takuar gjatë intervistës është një vëmendje që mund të bëjë një ndryshim në sytë e rekrutuesve. Dhe nëse nuk merrni përgjigje, këshilla është të shikoni përpara për t’u përgatitur për mundësinë e radhës.