5 ushqimet që forcojnë sistemin imunitar

Publikuar më: 19/9/2022, ora 18:58

5 ushqimet që forcojnë sistemin imunitar

Publikuar më: 19/9/2022, ora 18:58

Kur ka ndryshime të papritura të temperaturës, ju ndiheni më të dobët dhe sëmureni më lehtë, prandaj është e rëndësishme të dini se çfarë të hani për të forcuar sistemin imunitar.

Për të stimuluar mbrojtjen natyrale të trupit, është e rëndësishme t’i siguroni atij substancat që i nevojiten për të përballuar sulmin e viruseve dhe baktereve, përgjegjëse për ftohjet, dhimbjet e fytit dhe sëmundje të tjera të vogla.

Vitaminat, mineralet, antioksidantët dhe lëndët ushqyese të tjera të vlefshme me të cilat janë të pasura disa ushqime, mund të ndihmojnë për ta bërë atë më të fortë dhe më efikas.