Harrojini 7 orë gjumë… shmangni lëvizjet gjatë natës, cilësia është më e rëndësishme

Publikuar më: 21/9/2022, ora 13:06
gjumi 1152x720

Harrojini 7 orë gjumë… shmangni lëvizjet gjatë natës, cilësia është më e rëndësishme

Publikuar më: 21/9/2022, ora 13:06

Studimet e mëparshme kanë këshilluar 7 deri në 9 orë gjumë gjatë natës, por studiuesit në një hulumtim të tyre të fundit kanë zbuluar se cilësia e gjumit është më e rëndësishme se sa kohëzgjatja.

Sipas studimit të fundit, njerëzit që nuk bëjnë gjumë të mjaftueshëm apo cilësor, kanë gati 3 herë më shumë mundësi që të preken nga gripi. Gjithashtu, gjumi cilësor, me lëvizje sa më të vogla në shtrat, ndikon direkt në forcimin e sistemit imunitar.

Profesori Neil Walsh, nga Universiteti John Moores i Liverpoolit, u shpreh se gjetjet e ekipit të tij duhet të ndryshojnë mënyrën se si duhet të mendojmë për gjumin dhe shëndetin.

“Gjumi është shumë i rëndësishëm për shëndetin mendor dhe fizik, ku përfshin edhe aftësinë për të luftuar infeksionet”, tha ai.