Universiteti i Korçës, më shumë studentë, por matematika pezullohet

Publikuar më: 21/9/2022, ora 15:19

Universiteti i Korçës, më shumë studentë, por matematika pezullohet

Publikuar më: 21/9/2022, ora 15:19

Universiteti i Korçës Fan Noli, pas përfundimit të fazës së parë të regjistrimeve rezulton se ka shifra më të kënaqshme të studentëve të rinj krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Por shtimi i studentëve duket se nuk ka ndihmuar programet që për vite të tëra refuzohen të ndiqen dhe që përfshihen tek profili i mësuesisë.

Për këtë arsye programet e matematikës dhe gjuhës frënge pritet të pezullohen për vitin akademik 2022-2023, pasi rezulton se deri tani nuk është regjistruar asnjë student.

Më herët në universitetin e Korçës ka qenë i pezulluar për dy vite edhe programi i mësuesisë për arsimin fillor, program i cili duket që këtë vit ka patur një interesim në rritje.