Eurostat për të vetëpunësuarit: Më të rrezikuar nga varfëria dhe përjashtimi social

Publikuar më: 22/9/2022, ora 16:33

Eurostat për të vetëpunësuarit: Më të rrezikuar nga varfëria dhe përjashtimi social

Publikuar më: 22/9/2022, ora 16:33

Të kesh një biznes në Shqipëri, nuk të bën më pak të rrezikuar nga varfëria. Midis rënies së xhiros, taksave e detyrimeve të tjera, të vetëpunësuarit deklarojnë sot vështirësi në mbajtjen e aktivitetit.

E dhëna e fundit e publikuar nga Eurostat për vendin tonë tregon se 41% e të vetëpunësuarve në Shqipëri ishin në risk të lartë varfërie dhe përjashtimi social. Përfaqësuesit e biznesit ne Shqipëri shprehen se gjendja ka ardhur në përkeqësim edhe gjatë dy viteve të fundit.

Në vitin 2021, para se kriza të niste të shfaqej, dy në dhjetë të vetëpunësuar në Bashkimin Europian rrezikonin varfërinë. Në vendin tonë, rreziku është dy herë më i lartë. Kjo kategori është edhe më e dëmtuara nga kriza, teksa qeveria po përgatit një ligj të ri për tatimin e të vetëpunësuarve, që pritet të paguajnë më shumë taksa.