Nobeli për letërsinë, shkrimtarët më të kuotuar për të fituar çmimin

Publikuar më: 6/10/2022, ora 10:53
nobeli ne letersi  1280x720

Nobeli për letërsinë, shkrimtarët më të kuotuar për të fituar çmimin

Publikuar më: 6/10/2022, ora 10:53

Sot pritet të shpallet fituesi i Çmimit Nobel për Letërsinë. Haruki Murakami dhe Salman Rushdie, janë mes favoritëve për të rrëmbyer çmimin prestigjioz për vitin 2022.

Për 121 vite, Çmimi Nobel për letërsinë, më shumë se vlera e tij, është parë si një nderim për shkrimtarin më të mirë në botë dhe kritikat për 121 vite nuk kanë munguar.

Ka qenë vazhdimisht një betejë mes Akademisë Suedeze dhe kundërshtarëve të saj. Edhe shqiptarët e përjetojnë këtë ditë, pasi Ismail Kadare vazhdon të jetë vit pas viti mes pretendentëve për Nobelin e Letërsisë.