A e patë?! Eklipsi që bëri ditën natë përmes fotove nga kënde të ndryshme të botës

Publikuar më: 25/10/2022, ora 17:04

A e patë?! Eklipsi që bëri ditën natë përmes fotove nga kënde të ndryshme të botës

Publikuar më: 25/10/2022, ora 17:04

Mesditën e sotme pjesë më e madhe e globit u përballë me një fenomen astronomik, një eklips të diellit.

Ngjarja e rrallë nuk ishte njësoj në të gjitha pjesët e globit, disa prej të cilave u errësuan për disa minuta në mes të ditës.

Ky fenomen u pa dhe në vendin tonë pas orë 12:30 deri në 13:20 megjithëse përqindja e Hënës që u vendos përpara yllit tonë kryesor ishte më e vogël.