80 milionë euro për Shqipërinë për përballimin e krizës energjetike

Publikuar më: 27/10/2022, ora 16:54

80 milionë euro për Shqipërinë për përballimin e krizës energjetike

Publikuar më: 27/10/2022, ora 16:54

Gjatë vizitës së saj në Tiranë, presidentja e Komisionit Europian, Ursula von der Leyen, prezantoi paketën prej 80 milionë eurosh që unioni ka caktuar për t’i akorduar Shqipërisë për të përballuar krizën energjetike.

Këto fonde do të vijnë në drejtim të Shqipërisë, në formën e granteve.

Në një postim në rrjetet sociale, shefja e KE-së, shkruan se Shqipëria është një ndër vendet e prekura nga lufta energjetike e Rusisë dhe për këtë arsye BE-ja i ka caktuar 80 milionë euro për të përballuar nevojat imediate.

Vijon…