Imazhe mahnitëse nga jeta e egër në Afrikë  

Publikuar më: 29/10/2022, ora 10:14

Imazhe mahnitëse nga jeta e egër në Afrikë  

Publikuar më: 29/10/2022, ora 10:14

Imazhi i një gorille të “zhytur në mendime”, mori çmimin kryesor në konkursin për fotografinë më të mirë të jetës së egër afrikane. Çmimi vjetor, i dhënë nga Fondacioni Afrikan për Jetën e Egër (AWF), mban emrin e presidentit të ndjerë të Tanzanisë, Benjamin Mkapa. 

Në garë pati afro 10.000 aplikime nga rreth 60 vende të botës. Përveç çmimit të madh, u shpallën fitues edhe fotografë të tjerë nga 12 kategori të ndryshme, si “Art në natyrë” apo “Konflikt dhe bashkëjetesë”. Sipas jurisë përzgjedhëse, konkursi ndihmon në ruajtjen e jetës së egër dhe promovimin e turizmit në vendet afrikane.