Kosova dhe Serbia arrijnë marrëveshjen për targat

Publikuar më: 23/11/2022, ora 22:42

Kosova dhe Serbia arrijnë marrëveshjen për targat

Publikuar më: 23/11/2022, ora 22:42

Kosova dhe Serbia kanë arritur marrëveshjen për targat. Në një takim që lehtësohej nga Bashkimi Evropian, në Bruksel, kryenegociatorët e Kosovës dhe të Serbisë kanë rënë dakord për masat që duhen marrë për të shmangur përshkallëzimin e mëtejshëm të tensioneve.

Përfaqësuesi i Lartë i BE-së për politikë të jashtme, Josep Borrell, e dha lajmin me anë të disa postimeve në Twitter.

“Serbia do të ndalojë lëshimin e targave me emërtimet e qyteteve të Kosovës dhe Kosova do të ndërpresë veprimet e mëtejshme në lidhje me riregjistrimin e automjeteve”, shkruan ai në rrjetin social.

Ai ka ftuar palët që në ditët në vijim të diskutojnë hapat e ardhshëm.

Synimi ishte që të arrihej një zgjidhje për çështjen e targave përpara mesnatës së sotme, kur nis dhe aplikimi i gjobave për automjetet që qarkullojnë në Kosovë ende me targat e vjetra serbe.