A do futet Bjellorusia në luftë? Lukashenko nxjerr mjetet e blinduara

Publikuar më: 14/12/2022, ora 11:23

A do futet Bjellorusia në luftë? Lukashenko nxjerr mjetet e blinduara

Publikuar më: 14/12/2022, ora 11:23

Është rritur më tej frika për një përfshirje të mundshme të Bjellorusisë në luftën e Ukrainës, pasi mjete ushtarake me simbole luftë janë parë të parakalojnë në kryeqytetin bjellorus.

Televizionet shtetërore kanë publikuar pamjet e mjeteve të blinduara, të pikturuara me një drejtkëndësh të kuq, simbole që përdoren shpesh për të njohur njëri-tjetrin gjatë luftimeve.

Të njëjtën gjë bëri dhe ushtria ruse pak ditë para nisjes së ofensivës në Ukrainë, kur Putin urdhëroi vendosjen e një “Z” të zezë në tanket dhe mjetet e tjera luftarake.

Presidenti Lukashenko deri në këto momente e ka shmangur përfshirjen e ushtrisë së tij në luftimet e Ukrainës, por ka lejuar që nga territori i këtij vendi të nisë ofensiva e Rusisë.

Megjithatë, presioni ndaj Bjellorusisë është rritur ndjeshëm në muajt e fundit nga Kremlini, por Lukashenko heziton pasi një hap i tillë do ta shkatërronte ushtrinë e tij menjëherë.