Kompania kineze pranon se përdori të dhënat e TikTok-ut për të gjurmuar gazetarët

Publikuar më: 23/12/2022, ora 12:15
tik tok 1 1280x720

Kompania kineze pranon se përdori të dhënat e TikTok-ut për të gjurmuar gazetarët

Publikuar më: 23/12/2022, ora 12:15

Kompania mëmë e TikTok-ut ByteDance ka pushuar katër punonjës të cilët patën akses në të dhënat personale të dy gazetarëve në platformë. Lajmi është konfirmuar për CNN nga zëdhënësja e TikTok, Brooke Oberwetter .

Sipas kompanisë, të dhënat e përdoruesve të TikTok nga dy gazetarët, të cilët punonin për Financial Times dhe BuzzFeed, u arritën teksa punonjësit e ByteDance po hetonin rrjedhjet e mundshme të punonjësve në shtyp.

“Individët e përfshirë keqpërdorën autoritetin e tyre për të marrë akses në të dhënat e përdoruesve të TikTok. Kjo është e papranueshme”, tha CEO i TikTok, Shou Chew në emailin e tij drejtuar punonjësve.

Zbulimi mund të ndezë më tej debatin me të cilin përballet TikTok në Shtetet e Bashkuara lidhur me shqetësimet e sigurisë kombëtare duke pasur parasysh lidhjet e tij me Kinën. Ligjvënësit amerikanë kanë ngritur shqetësime për sigurinë e të dhënave të përdoruesve dhe aftësinë e punonjësve kinezë të kompanisë për të aksesuar informacionin rreth përdoruesve të TikTok në SHBA.