Fotot më të mira hapësinore të vitit 2022

Publikuar më: 24/12/2022, ora 16:49

Fotot më të mira hapësinore të vitit 2022

Publikuar më: 24/12/2022, ora 16:49

Këtë vit, misionet hapësinore kanë siguruar pamje fantastike nga sistemi ynë diellor dhe galaktika tepër të largëta. Teleskopi Hapësinor James Webb për here të parë në korrik zbuloi detaje të reja mahnitëse të planetëve, yjeve dhe galaktikave. Një anije kozmike e NASA-s u përplas qëllimisht në një asteroid të vogël për të testuar teknologjinë që një ditë mund të përdoret për të mbrojtur planetin tonë nga shkëmbinjtë hapësinorë.

Eksploroni kozmosin në fotogalerinë e mësipërme ku renditen disa nga imazhet më të paharrueshme nga viti 2022.