Gjenden pjesë armësh të fshehura në kavanozë me gjalpë kikiriku në aeroport

Publikuar më: 2/1/2023, ora 12:15
rmet e gjetura ne kavanoze cokokremi

Gjenden pjesë armësh të fshehura në kavanozë me gjalpë kikiriku në aeroport

Publikuar më: 2/1/2023, ora 12:15

Një shtetas nga Rhode Island u arrestua javën e kaluar pasi agjentët e forcave speciale zbuluan pjesë të një pistolete gjysmë automatike të çmontuar e të futur brenda dy kavanozave me gjalpë kikiriku në bagazhin e tij.

Agjencia tha se një çantë e kontrolluar që përmbante kavanozët e gjalpit të kikirikut shkaktoi një alarm në një njësi me rreze X në aeroportin JFK më 22 dhjetor. Inspektimi më i afërt zbuloi pjesët e armës, të mbështjella me plastikë dhe “të bllokuara” në dy kavanoza të asaj që duket të jetë “Jif” markë gjalpë kikiriku. Karikatori i armës ishte i mbushur me plumba.

Policia e Autoritetit Portual konfiskoi pjesët e pistoletës dhe arrestoi poseduesin e saj.

Udhëtarët që planifikojnë të sjellin armë zjarri në një avion duhet të kenë lejet e duhura, të deklarojnë armët e tyre dhe t’i paketojnë ato sipas udhëzimeve të TSA. Dënimi civil për përpjekjen për të sjellë armë të padeklaruara në një fluturim mund të jetë deri në 15,000 dollarë.