“Black-out” në aeroportet e SHBA, prishet sistemi që paralajmëron pilotët për rreziqet gjatë fluturimit

Publikuar më: 11/1/2023, ora 14:06
avione

“Black-out” në aeroportet e SHBA, prishet sistemi që paralajmëron pilotët për rreziqet gjatë fluturimit

Publikuar më: 11/1/2023, ora 14:06

Të gjitha fluturimet e brendshme në SHBA janë ndalur për disa orë për shkak të një defekti me sistemin e kontrollit të fluturimit. Administrata Federale e Aviacionit (FAA) thotë se ka një problem me sistemin që paralajmëron pilotët për rreziqet e mundshme në rrugët e fluturimit.

Presidenti i SHBA Joe Biden është informuar për ndërprerjen dhe Shtëpia e Bardhë tha se nuk kishte prova të një sulmi kibernetik “në këtë pikë”.

Në një postim në Twitter, Sekretari i Shtypit i Shtëpisë së Bardhë tha se Presidenti kishte bërë thirrje për një “hetim të plotë mbi shkaqet”. FAA tha se problemi qëndron në sistemin e saj të Njoftimit për Misionet Ajrore.

Aeroporti Ndërkombëtar Austin-Bergstrom i Teksasit konfirmoi në një postim në Twitter se “një ndërprerje e FAA po shkakton ndalesa në terren në AUS dhe aeroporte të tjera në të gjithë vendin”.

Sekretari i Departamentit të Transportit të SHBA, Pete Buttigieg tha se ai kishte qenë në kontakt me FAA të mërkurën në mëngjes dhe se ata po punonin për të zgjidhur çështjen “me shpejtësi dhe në mënyrë të sigurt”.