Qytetet më me shumë diell në Europë

Publikuar më: 12/1/2023, ora 12:49

Qytetet më me shumë diell në Europë

Publikuar më: 12/1/2023, ora 12:49

Më shumë se gjysma e qyteteve me diell në Evropë janë spanjolle, sipas një raporti të publikuar nga Holidu me të dhëna nga World Weather Online.

Destinacioni më i mirë për të kapur rrezet e ditës është Alicante, i cili merr mesatarisht 349 orë diell në muaj.

Qyteti italian i Catania, në Siçili, pason në vendin e dytë me 347 orë dhe Murcia e Spanjës renditet e treta me 346 orë.

Dielli është gjithashtu mjaft i garantuar në qytetin francez të Nicës, në Detin Mesdhe, si dhe në dy qytetet italiane, Messina (345) dhe Palermo (340).

Vendndodhje të tjera të njohura turistike për t’u futur në 10 qytetet më të përmbledhura janë: Malaga, Valencia, Las Palmas dhe Granada.