Ngeci në kanionet e Gramshit mbrëmjen e djeshme, momenti kur RENEA shpëton 43-vjeçarin

Publikuar më: 15/1/2023, ora 14:35

Ngeci në kanionet e Gramshit mbrëmjen e djeshme, momenti kur RENEA shpëton 43-vjeçarin

Publikuar më: 15/1/2023, ora 14:35

Prej mbrëmjes së djeshme Andrea Dervishi kishte mbetur i bllokuar midis shkëmbinjve, në vendin e quajtur “Kalaja e Tërvolit, Gramsh, ndërsa ditën e sotme është bërë i mundur shqiptimi i tij nga forcat RENEA.

Policia bën me dije se pas marrjes së njoftimit mbrëmjen e djeshme, u nisën në ndihmë të tij shërbimet e Policisë të Komisariatit Gramsh, shërbimet e forcës së posaçme “Shqiponja” të DVP Elbasan dhe shërbimet zjarrfikëse.

Për shkak të errësirës dhe terrenit mjaft të vështirë, ndërhyrja në kanione mbrëmjen e djeshme ishte e pamundur. Shërbimet e Policisë kanë mbajtur kontakt të vazhdueshëm përgjatë natës, me 43-vjeçarin, dhe në orët e para të mëngjesit të sotëm, në drejtim të kanioneve, janë nisur forcat speciale Renea.

Gjatë operacionit të evakuim-shpëtimit, pas disa orësh në një terren mjaft të vështirë, forcat speciale Renea bënë të mundur nxjerrjen e 43-vjeçarit, i cili është në gjendje të mirë shëndetësore.