Për herë të parë në histori, ngrin edhe “Liqeni i ngrohtë”

Publikuar më: 16/1/2023, ora 11:08

Për herë të parë në histori, ngrin edhe “Liqeni i ngrohtë”

Publikuar më: 16/1/2023, ora 11:08

Edhe liqeni më i ngrohtë në veri të Kirgizistanit, Issyk-Kul, ka ngrirë për shkak të të ftohtit ekstrem dhe temperaturave disa gradë nën zero.

Liqeni njihet gjerësisht nga vendasit, por edhe të huajt që e vizitojnë, si “Liqeni i ngrohtë”, emër që i është vendosur pikërisht sepse ujërat e tij, edhe në dimrin më të egër, nuk ngrijnë, falë thellësisë dhe ngrohtësisë natyrale të ujit.

Banorët thanë se kjo ishte hera e parë që e panë liqenin të ngrijë. Issyk-Kul është liqeni i shtatë më i thellë në botë, i dhjeti për nga volumi dhe i dyti liqen i kripur në Detin Kaspik.