Protestat që ndryshuan historinë

Publikuar më: 16/1/2023, ora 11:44

Protestat që ndryshuan historinë

Publikuar më: 16/1/2023, ora 11:44

Disa beteja shoqërore kanë ndryshuar historinë, të tjera kanë lënë gjurmë. Historia ofron shembuj të shumtë të revoltave vendimtare popullore që kanë ripërtërirë fytyrën e botës. Ndërkohë që sot përkujtohet studenti çekosllovak Jan Palach, që i vuri flakën vetes në vitin 1969 për të zgjuar ndërgjegjet, po ju sjellim një seri imazhesh që tregojnë disa prej tyre; nga marshimi i kripës së Gandit, te rënia e Murit të Berlinit dhe Pranvera arabe.