Berisha: Alibasha tallet me veten, me tërheqjen e tij pranoi Kuvendin e 11 dhjetorit

Publikuar më: 17/1/2023, ora 12:19

Berisha: Alibasha tallet me veten, me tërheqjen e tij pranoi Kuvendin e 11 dhjetorit

Publikuar më: 17/1/2023, ora 12:19

Sali Berisha, kreu i Partisë Demokratike, komentoi tërheqjen e grupimit të Enkelejd Alibeajt nga gjyqi për bashkimin e dy kuvendeve të Lulzim Bashës.

“Alibasha tallet me veten e tij. Kur dëgjova që Alibasha deklaroi se u zvarrit, në një kohë kur ishte avokati i tyre që katër seanca, ose gjykata përdorte si pretekst se nuk e di si kombinohen me Ramën, kësaj i thonë të tallesh me veten. Kurse vendimi i Gjykatës së Tiranës është një vendim i prerë, i cili automatikisht duhej regjistruar në regjistrin e partive. Rama ka marrë peng gjykatën dhe nuk lejon regjistrimin. Alibasha, në asnjë vend të botës, përveç në drejtësinë e Edi Ramës, nuk mund të bëhet palë në një proces që nuk ka qenë palë. Kjo ndodh për herë të parë në historinë e botës. Është absolutisht i pavlerë. Alibasha ka të drejtë, ai dhe çdo qytetar, të shkojë në gjykatën e faktit, dhe për çdo objeksion apo provë, të hapë një proces të ri, por jo të bëhet palë. Kjo ndodh në drejtësinë qesharake të Ramës, që vepron si në diktaturë, që pengon regjistrimin që është automatik dhe i padiskutueshëm të vendimit të gjykatës për Kuvendin e 11 dhjetorit”, u shpreh Berisha.

“Duke u tërhequr nga Kuvendi i 18 dhjetorit, Alibasha “de facto” pranoi Kuvendin e 11 dhjetorit. Por ai zbaton urdhrat e Edi Ramës. Ata janë të pavlerë, që keqpërdoren nga një njeri që nuk ka asnjë parim, nuk respekton asnjë parim, asnjë ligj, asnjë normë”, shtoi Berisha.