Berisha: Përpjekje mafioze për ndikim mbi Gjykatën Kushtetuese

Publikuar më: 17/1/2023, ora 12:12
WhatsApp Image 2023 01 17 at 12.24.58 1080x720

Berisha: Përpjekje mafioze për ndikim mbi Gjykatën Kushtetuese

Publikuar më: 17/1/2023, ora 12:12

Kreu i Partisë Demokratike, Sali Berisha, në një dalje para mediave denoncoi atë që e quajti “përpjekjen e rrezikshme mafioze, mobilizimin e papërmbajtur të Edi Ramës, Olsi Ramës, Amant Josifit, Olta Xhaçkës, për ndikime të shumëllojta mbi gjyqtarët e Gjykatës Kushtetuese”.

“Denoncoj përpjekjen e rrezikshme mafioze, mobilizimin e papërmbajtur të Edi Ramës, Olsi Ramës, Amant Josifit, Olta Xhaçkës, për ndikime të shumëllojta mbi gjyqtarët e Gjykatës Kushtetuese në vendimin e tyre. Ky grup i strukturuar ka ndërmarrë dhe po ndërmerr forma antiligjore dhe antikushtetuese presioni ndaj anëtarëve të Kushtetueses, me qëllim që të përligjin grabitjen nëpërmjet firmës së Edi Ramës, nga Xhaçka dhe bashkëshorti i saj, të statusit të investitorit strategjik me së paku 5 milionë euro favore”, tha Berisha.

“Kushtetuta ka qindra nene, por njëri nga këto është neni i artë i saj, që nuk lejon në mënyrë kategorike deputetët dhe ministrat të pasurohen nga pasuritë publike, gjatë periudhës që ushtrojnë detyrën. Ky nen është shkelur në mënyrën më flagrante. Unë jam këtu para jush për t’u bërë thirrje gjykatësve, të gjykojnë nesër me paanësi, bazuar në ndërgjegjen e tyre, mbi interesin kombëtar dhe Kushtetutën e vendit. Gjykimi i nesërm është një provë e fuqishme e triumfit të Kushtetutës”, theksoi Berisha.