Iu publikua video në rrjet duke marrë para, nis hetimi për dy policët e trafikut

Publikuar më: 18/1/2023, ora 10:57
policia durres gjykata 1024x576

Iu publikua video në rrjet duke marrë para, nis hetimi për dy policët e trafikut

Publikuar më: 18/1/2023, ora 10:57

Agjencia e Mbikëqyrjes Policore ka nisur hetimet për dy inspektorë të policisë në Durrës, pasi akuzohen për korrupsion, pas publikimit të një videoje në rrjetet sociale ku një shtetas i paidentifikuar denoncon një rast të kontrollit të një drejtuese mjeti, nga këta punonjës policie, dhe në video dyshohet për mitmarrje nga punonjësit e policisë.

Hetimi disiplinor ka nisur për inspektorët e trafikut urban dhe interurban me iniciale E. S. Dhe S.S., si edhe për shoferen e cila dyshohet se i ka dhënë para dy efektivëve të policisë.

Po ashtu hetimi ka nisur edhe për shoferen I.H., e cila dyshohet se i ka dhënë para dy efektivëve të policisë.

Njoftimi i Policisë

Drejtoria Rajonale e Agjencisë së Mbikëqyrjes Policore Durrës referoi materialet proceduriale pranë Prokurorisë së Rrethit Gjyqesor Durrës për punonjësit e policisë:

– Inspektor E. S. me detyrë Inspektor i Trafikut Urban dhe Interurban pranë Drejtorisë Vendore të Policisë Durrës, i dyshuar se ka konsumuar elementët e veprës penale “Korrupsioni pasiv i personave që ushtrojnë funksione publike”;

– Inspektor S. S. me detyrë Inspektor i Trafikut Urban dhe Interurban pranë Drejtorisë Vendore të Policisë Durrës, i dyshuar se ka konsumuar elementët e veprës penale “Korrupsioni pasiv i personave që ushtrojnë funksione publike”;

– Shtetasja I.H., e dyshuar se ka konsumuar elementet e veprës penale “Korrupsioni aktiv i personave që ushtrojnë funksione publike”

Materialet u referuan pasi në datë 16.01.2023 Drejtoria Rajonale AMP Durrës është vënë në dijeni të një video të publikuar në rrjetet sociale ku një shtetas i paidentifikuar denoncon me pamje filmike një rast të kontrollit të një drejtuese mjeti, kryer nga dy punonjës policie, dhe në video dyshohet për mitmarrje nga punonjësit e policisë.

Nga tërësia e veprimeve të para hetimore të kryera, ngrihen dyshime të arsyeshme se punonjësit e policisë kanë konsumuar elementët e veprës penale “Korrupsioni pasiv i personave që ushtrojnë funksione publike”, parashikuar nga neni 259 i Kodit Penal, ndërsa shtetasja I. H., dyshohet se ka konsumuar elementët e veprës penale “Korrupsioni aktiv i personave që ushtrojnë funksione publike” të parashikuar nga neni 244 i Kodit Penal.

Ndërkohë Drejtoria e Standardeve Profesionale në Policinë e Shtetit ka nisur hetimin disiplinor për 2 punonjësit  e Policisë.

AMP falënderon mediat për bashkëpunimin dhe fton qytetarët të denoncojnë çdo rast të abuzimit apo shkeljes së ligjit nga ana e punonjësve të Policisë së Shtetit duke telefonuar në numrin e gjelbër 0800 90 90.