Ky është ministri që pritet të zëvendësojë Jacinda Ardern në krye të partisë e qeverisë

Publikuar më: 20/1/2023, ora 22:27
ff 38 1280x720

Ky është ministri që pritet të zëvendësojë Jacinda Ardern në krye të partisë e qeverisë

Publikuar më: 20/1/2023, ora 22:27

Chris Hipkins do të zëvendësojë Jacinda Ardern si lidere e partisë Laburiste dhe kryeministre e Zelandës së Re, pasi ishte i vetmi kandidat që do të nominohet për këtë rol. Lajmin e bëri të ditur Partia Laburiste në një deklaratë të shtunën.

Hipkins pritet të konfirmohet si lideri i ri pas një takimi mes 64 ligjvënësve të Laburistëve, ose Caucus, të dielën.

I zgjedhur për herë të parë në parlament për Partinë Laburiste në vitin 2008, 44-vjeçari Hipkins u bë një emër i njohur pas përgjigjes së qeverisë ndaj pandemisë pasi u emërua ministër për COVID-19 në nëntor 2020.

Hipkins është aktualisht ministër i Policisë, Arsimit, Shërbimi Publik dhe shërben si drejtues i Dhomës.