Moti i keq, situata në Qarkun e Korçës: Akset ku rekomandohet kalimi me zinxhirë dhe goma dimërore

Publikuar më: 21/1/2023, ora 08:46

Moti i keq, situata në Qarkun e Korçës: Akset ku rekomandohet kalimi me zinxhirë dhe goma dimërore

Publikuar më: 21/1/2023, ora 08:46

Në Qarkun e Korçës gjatë natës  ka pasur reshje shiu dhe dëbore. Reshjet kanë qenë në formë dëbore në kuotën +900 m. Në rrugën e Dardhës nga km 4 -km 13 ,reshje dëbore, trashësia 10 cm deri 25 cm.

Në rrugën Korçë-Voskopojë nga km 7- km 18, trashësia 5-15 cm. Korçë-Qafa e Qarrit-Ersekë km 12 deri km 30 trashësia 5cm – 15 cm.

Ndërkohë është punuar dhe punohet me 7 mjete borëpastruese për pastrim dhe kriposje. Në rrugën e Dardhës nga km 8 – km 13 kalimi i mjeteve bëhet me zinxhirë ose goma dimërore në orët e paradites.

Në akset e tjera qarkullimi i mjeteve bëhet pa probleme dimërore, rekomandohet përdorimi i gomave dimërore.

“Ne Qarkun Korçe gjate nates  ka patur rreshje. shiu/debore.

Rreshjet kane qene ne forme debore ne kuoten +900 m .

Ne rrugen e Dardhes nga km 4 -km 13 ,rreshje debore, trashesia 10 cm deri 25 cm.

Ne rrugen Korçe-Voskopoje nga km 7- km 18. .trashesia 5-15 cm.

Korçe-Qafa e Qarrit-Erseke km 12 deri km 30 trashesia 5cm – 15 cm.

U punua dhe po punohet me 7 mjete B.Pastruese per pastrim dhe kriposje.

Ne rrugen e Dardhes nga km 8 – km 13 kalimi i mjeteve me zinxhire ose goma dimerore ne oret e paradites.

Ne akset e tjera qarkullimi i mjeteve behet pa probleme dimerore, rekomandohet perdorimi i gomave dimerore.

Aktualisht moti me rreshje shiu/debore.

Puna per Mirembajtje Dimerore eshte ne vijimesi..

Sektori  M. Rruga Korçe”

Njoftimi i Emergjencave Civile, Qarku Korçë