Rigjykimi i “Titanik 2”, Menduh Thaçi dënohet me dy vite burg në Maqedoni të veriut

Publikuar më: 23/1/2023, ora 15:57
MB DENOHEN MENDUH THACI frame 860 1280x720

Rigjykimi i “Titanik 2”, Menduh Thaçi dënohet me dy vite burg në Maqedoni të veriut

Publikuar më: 23/1/2023, ora 15:57

Gjykata Themelore Penale e Shkupit shpalli vendimin për rigjykimin e rastit “Titanik 2” lidhur me parregullsitë në zgjedhjet e vitit 2013.

Sipas vendimit, lideri i partisë shqiptare në Maqedoni të Veriut, PDSH, Menduh Thaçi, u shpall fajtor për shkatërrimin e një qendre votimi, duke marrë dënimin me dy vite burg. Të njëjtën masë ndëshkimore mori edhe ish-drejtori i Agjencisë së Sigurisë dhe Inteligjencës, Sasho Mijallkov dhe 4 ish zyrtarë të tjerë.

Në seancë nuk morën pjesë as Thaçi dhe as Mijallkov. Në aktgjykimin e parë në 2019, të gjithë të akuzuarit u dënuan në total me 19 vite dhe 8 muaj burg. Por në dhjetor të atij viti, apeli në Shkup rrëzoi vendimin dhe e ktheu çështjen për rigjykim.