Dita Ndërkombëtare e Kujtesës, historia që bën bashkë shqiptarët dhe hebrenjtë në Luftën e Dytë Botërore

Publikuar më: 25/1/2023, ora 15:54

Dita Ndërkombëtare e Kujtesës, historia që bën bashkë shqiptarët dhe hebrenjtë në Luftën e Dytë Botërore

Publikuar më: 25/1/2023, ora 15:54

Një ekspozitë me histori sa të trishta, po aq sa edhe me jetë njerëzore që lartësohen me humanizëm. E tillë është shndërruar hyrja në Akademinë e Shkencave në Ditën Ndërkombëtare të Kujtesës.

Por, nuk ka qenë vetëm ekspozita, sepse historianët janë kujdesur të risjellin në vëmendje dokumente, ngjarje, fakte e interpretime të ndryshme me atë që shpesh ne e citojmë si një nga kapitujt më njerëzorë të historisë sonë.