Me dhjetëra zjarrfikës “luftojnë” me flakët, shkrumbohet kisha 176-vjeçare në Londër

Publikuar më: 27/1/2023, ora 11:02

Me dhjetëra zjarrfikës “luftojnë” me flakët, shkrumbohet kisha 176-vjeçare në Londër

Publikuar më: 27/1/2023, ora 11:02

Me dhjetëra zjarrfikës luftuan me flakët që përfshinë një kishë në veri të Londrës gjatë natës. Kisha, e vlerësuar si një thesar arkitekturor, me mozaikë mahnitës, u shkatërrua thuajse totalisht pasi i ra edhe çatia.

Rreth 80 zjarrfikës u dërguan për të shuar zjarrin në kishën e Shën Markut, e ndërtuar në vitin 1847, e njohur për historinë e saj arsimore dhe letrare, por nuk ia arritën ta shpëtonin atë. Megjithatë, bënë të mundur lokalizimin e flakëve. E gjithë ndërtesa dykatëshe u përfshi nga flakët, ndërsa banorëve iu kërkua që të mbanin dyert dhe dritaret e mbyllura për shkak të tymit të madh në zonë.

Për fat të mirë, askush nuk u lëndua, ndërsa shkaqet e rënies së zjarrit janë të paqarta.