Publikohet drafti i statutit, propozohet që Asociacioni të formohet sipas Kushtetutës së Kosovës

Publikuar më: 27/1/2023, ora 10:53
MB STATUTI ASOCIACIONI frame 305 1280x720

Publikohet drafti i statutit, propozohet që Asociacioni të formohet sipas Kushtetutës së Kosovës

Publikuar më: 27/1/2023, ora 10:53

Në mediat e Kosovës po qarkullon një draft i statutit të Asociacionit të Komunave me shumicë serbe.

RTV Dukagjini ia atribuon dokumentin fondacionit gjerman “Friedrich-Ebert-Stiftung” që vepron në Kosovë dhe shkruan se atë e siguroi nga një përfaqësi diplomatike në Prishtinë.

Statuti përmban 18 nene në total, ndërsa që në të parin theksohet se Asociacioni është një entitet ligjor i themeluar në bazë të kushtetutës dhe sistemit ligjor të Republikës së Kosovës.

Por gjithashtu sqarohet se themelimi do të ndodhë në bazë të ligjit për ratifikimin e marrëveshjes së parë të parimeve për normalizimin e marrëdhënieve mes Kosovës dhe Serbisë.

Mes pikave të rëndësishme mund të konsiderohet neni 3, ku thuhet se statuti duhet të miratohet edhe nga qeveria e Kosovës dhe të marrë verifikim nga Gjykata Kushtetuese.