“Nuk iu përgjigj asnjë pyetje të opozitës”, Kalemaj: Përse McGonigal u bë investitor strategjik?

Publikuar më: 2/3/2023, ora 21:00

“Nuk iu përgjigj asnjë pyetje të opozitës”, Kalemaj: Përse McGonigal u bë investitor strategjik?

Publikuar më: 2/3/2023, ora 21:00

Debati me mocion me kryeministrin Edi Rama për çështjen McGonigal në Kuvend ishte në qendër të Debatit në A2 CNN.

Politologu Ilir Kalemaj u shpreh se kreu i qeverisë u paraqit i përgatitur në këtë seancë, por nuk iu përgjigj asnjë prej pyetjeve. Sipas tij, Rama nuk dha asnjë shpjegim se përse ish-agjenti i FBI hante darka e dreka me të dhe mori statusin e investitorit strategjik.

“Rama ishte përgatitur për përgjigjet. Ishte njohur me akuzat dhe kundër akuzat dhe kishte mjaftueshëm kohë dhe erdhi pas deklaratave të Escobar, ndërkohë që Departamenti i Drejtësisë bën punën e tij. Rama foli 20 minuta dhe iku. Nuk iu përgjigj pyetjeve të Berishës dhe Alibeajt. Iu përgjigj përmendjes së emrit. Tha ato që donte të ishte. Pranoi që Duçka ishte këshilltar i tij. Por nuk iu përgjigj pyetjeve se përse ky person që vinte në Shqipëri, pritej nga kryeministri, hanin dreka bashkë, bëhej investitor strategjik. Është kryeprokurori i SHBA në një interpelancë në Kongres që tha se çështja impakton sigurinë e SHBA në lidhje me aktorë të tretë që mund të kenë paguar McGonigal dhe ky përbën cenim të sigurisë kombëtare”, tha Kalemaj.