Shikoni çarjet e frikshme të tokës në Malatya, copat e shkëmbinjve “pushtojnë” rrugët

Publikuar më: 2/3/2023, ora 17:00

Shikoni çarjet e frikshme të tokës në Malatya, copat e shkëmbinjve “pushtojnë” rrugët

Publikuar më: 2/3/2023, ora 17:00

Pamjet e çarjeve të mëdha të tokës që ndodhën pas fatkeqësive shkatërruese të tërmetit që prekën 10 provinca me qendër në Kahramanmaraş, zbuluan edhe një herë magnitudën e tërmetit.

Të çarat gjigante që u shfaqën pas tërmeteve të 6 shkurtit zbulojnë magnitudën e tërmetit që shkatërroi me mijëra godina dhe u mori jetën mbi 45 mijë qytetarëve.

Pas “fatkeqësisë së shekullit” që ndodhi më 6 shkurt, mijëra ndërtesa u shkatërruan në Malatya dhe mijëra të tjera u dëmtuan rëndë. Pas tërmetit, thyerjet gjigante të tokës që u shfaqën në rajonet ku kalonte vija e thyerjes, zbuluan magnitudën e tërmetit.

Të çara gjigante u shfaqën pas tërmetit në vendndodhjen Kalaycık të Heyikdağı, që ndodhet në Sayfiye të rrethit Darende në Malatya.

Në pamjet e regjistruara nga banorët e rajonit, çarjet e krijuara në zonën ku kalon vija e thyerjes nxjerrin në pah dimensionin e frikshëm të tërmetit, ndërsa shihet se copat e shkëmbinjve nga skaji i malit në shpat kanë rënë përtokë si pasojë e lëkundjes.