Tërheqja e frikshme e ujit në liqenin Uluabat, ura përdoret si “strehë” për automjetet e parkuara

Publikuar më: 3/3/2023, ora 15:47

Tërheqja e frikshme e ujit në liqenin Uluabat, ura përdoret si “strehë” për automjetet e parkuara

Publikuar më: 3/3/2023, ora 15:47

Në Bursa, tërheqja e ujit në liqenin Uluabat, i cili është i pasur me popullata bimore dhe shtazore dhe i mbrojtur nga ‘Konventa Ramsar’, u pasqyrua në imazhet satelitore.

Ura mbi liqen, ku kalojnë varkat, tani përdoret si vend parkimi. Liqeni i nëntë më i madh është shtëpia e shumë bimëve dhe kafshëve.

Liqeni Uluabat, i cili është një nga liqenet më të pasur në Turqi për sa i përket planktonit dhe krijesave fundore, bimëve ujore, popullatës së peshqve dhe shpendëve, u shpall një ligatinat me rëndësi ndërkombëtare nga Ministria e Mjedisit në vitin 1998 dhe u mor nën mbrojtje nga “Konventa Ramsar”.

Megjithatë, vitet e fundit, për shkak të thatësirës, ky liqen po përjeton gjithashtu tërheqje të ujit, e cila ndodh për shkak të uljes së nivelit të ujit në liqen për shkak të ujitjes bujqësore, thatësirës dhe krizës klimatike u pasqyrua në imazhet satelitore.

Ura e ndërtuar mbi liqen, aty ku nisen anijet e peshkimit dhe motorët që transportojnë turistë vendas dhe të huaj që duan të bëjnë një xhiro në kalimin e liqenit, tashmë përdoret si vend parkimi.