Thirrja e dëshpëruar e një nëne në kërkim të djalit 7-vjeçar që humbi nga tërmeti në Hatay

Publikuar më: 3/3/2023, ora 19:19
nena kerkon djalin

Thirrja e dëshpëruar e një nëne në kërkim të djalit 7-vjeçar që humbi nga tërmeti në Hatay

Publikuar më: 3/3/2023, ora 19:19

Meryem Yıldız, e cila shpëtoi vajzën e saj nga rrënojat pas fatkeqësisë së tërmetit që goditi Hatayn, është në kërkim të djalit të saj të humbur 7-vjeçar Çağdaş.

Historia e dhimbshme vjen nga Hatay. Meryem Yıldız la fëmijët e saj të quajtur Çağdaş, Derin dhe Yoldaş në shtëpinë e të shoqit, me të cilin u nda para tërmetit.

Fëmijët e kapur nga tërmeti këtu mbetën nën rrënojat e shtëpisë së shkatërruar. Ndërsa shoku arriti të dilte nga rrënojat në fillim, Derin u shpëtua nga rrënojat nga ekipet e kërkim-shpëtimit në ditën e 3-të të tërmetit.

Mirëpo, 7-vjeçari Çağdaş nuk mund të kontaktohej. Nëna Meryem Yıldız, e cila prej 24 ditësh është në kërkim të fëmijës së saj të zhdukur, ka treguar për përvojat e saj.

“Nuk ka vend ku nuk kam shkuar apo kërkuar, por nuk do të dorëzohem. Kam vizituar të gjitha spitalet, kam shkuar në të gjitha qytetet, por nuk kam mundur të marr asnjë informacion. Kam shkuar edhe në Ministrinë e Familjes dhe Shëndetësisë. I printova dhe ua dhashë fotot edhe gazetave. Nuk di kë të besoj më. Disa nga dëshmitarët okularë në afërsi thanë se djali im i humbur u nxor nga rrënojat i gjallë, disa prej tyre thanë se u gjet i vdekur”

Meryem Yıldız, tregon për bisedat e fundit me fëmijën e saj të humbur.

“Ai më tha: Mami, më ka marrë malli shumë, kur do të vish të na marrësh?’ Nuk kam mundur të takohem më pas. Nuk e kam humbur kurrë shpresën. Shpresoj që shpresa ime të mos jetë e kotë. Djali im do të kthehet tek unë shëndoshë e mirë”, tha ajo.