Shkrirja e dëborës nxjerr në pah çarjen e frikshme të tokës nga tërmeti në Turqi

Publikuar më: 4/3/2023, ora 18:12
carja e tokes nga termeti ne turqi

Shkrirja e dëborës nxjerr në pah çarjen e frikshme të tokës nga tërmeti në Turqi

Publikuar më: 4/3/2023, ora 18:12

Çarja e krijuar nga vija e thyerjes pas tërmetit në lagjen “Tereli” të qarkut Aladağ në Adana u shfaq me shkrirjen e borës në rajon.

Duke thënë se linja e thyerjes u identifikua për herë të parë nga banorët e fshatit, kryeplaku i fshatit, Karakız tha:

“Këtu u formua një vijë thyerjeje në tërmetin e parë në Kahramanmaraş. Çarjet u shtuan edhe më shumë në tërmetin e dytë. Fshatarët e vunë re. Ne informuam autoritetet, të cilat vunë re kur erdhën se, vija e thyerjes u formua rreth 300 metra. Këtu u shkoi në gjysmë metër borë duke e fshehur atë që kishte ndodhur realisht me tokën. Nuk e kuptuam, deri sa u shkri dëbora. Kur ra tërmeti dëgjuam një zhurmë të fortë si goditja e një vareje dhe një shpërthim. Shumë gurë ranë nga malet, të cilat bllokuan rrugët dhe dëmtuan qindra shtëpi”.