Rikthehen virozat, ndryshimet e motit shtojnë problemet shëndetësore

Publikuar më: 5/3/2023, ora 11:27

Rikthehen virozat, ndryshimet e motit shtojnë problemet shëndetësore

Publikuar më: 5/3/2023, ora 11:27

Ndryshimet e menjëhershme të motit rikthejnë qarkullimin e virozave. Mjekët flasin për rritje të sëmundshmërisë në këtë periudhë  thuajse tek të gjitha grup moshat.

Karakteristikë e infeksioneve respiratore është temperatura e lartë dhe e zgjatur si dhe skuqjet e fytit, kryesisht tek fëmijët.

Rastet më grip janë më të pakta, por më të rralla infektimet nga Covid-19, ku 1 deri 2 pacientë në javë mund të rezultojnë pozitiv më koronavirus.

Sipas mjekëve shenjat klinike të covid-19 kanë qenë më të lehta se gripi i stinës. Me fillimin e pranverës mjekët presin një tjetër rritje të vizitave për shkak të alergjive të ndryshme.